Geoffs hangout on the interwebs about stuff I like and do…

11Jun/10

Dag 5: Operator bezoek en terugreis

Vandaag al weer de laatste dag in Uganda. Vandaag is weer een 'normale' werkdag. Uitwerken van de workshop tot een goed workshop verslag dat ook gebruikt kan worden voor de subsidie aanvraag en nog een aantal operators bezoeken.

Leonie en Brecht gaan met het verslag aan de haal, terwijl Ans en ik ons storten op de operators. We willen er een paar spreken vandaag, maar we hebben geen afspraak, dus we besluiten de stoute schoenen aan te trekken en gewoon langs te gaan en ons te melden bij de receptie.

En wonder boven wonder werkt dat alle drie de keren dat we het proberen. In alle gevallen krijgen we een half uurtje de tijd, maar zitten we overal bijna anderhalf uur. De operators zijn geïnteresseerd in het verhaal en zien potentie om hier verder in te assisteren. Omdat dit een publiek blog is kan ik hier niet al te veel over melden.

Ondertussen is het al bijna half vier geworden en we moeten om half vijf vanaf het War Child kantoor vertrekken richting de airport want er is een ICC conferentie gaande in Kampala. De laatste keer dat er zo'n conferentie was is de hele weg naar het vliegveld afgezet met roadblocks en duurde de reis bijna  5 uur waardoor het vliegtuig gemist werd. Dat willen wij liever niet. Nog even snel langs de lokale markt om wat presentjes voor thuis te kopen.

Op het kantoor nemen we afscheid van Ans en Froukje en de rest van de staff. Een fantastisch team dat bewonderenswaardig werk doet om de kinderen in Uganda weer een toekomst te geven.

In de auto op weg naar het vliegveld blijkt het verkeer extreem mee te vallen dus we vliegen richting de luchthaven. Zo'n vijf kilometer voor de airport begint Lake Victoria. Omdat we echt heel vroeg zijn besluiten we nog een biertje te drinken aan de oevers van het meer, veel beter dan op een klamme luchthaven.

Op de airport worden de laatste dollars verbrand en stappen we in het vliegtuig. En ik heb geluk wat één van mijn beste vriendinnen zit als stewardess op deze vlucht, wat resulteerde in de overheerlijke upgrade naar de business class. Ik heb redelijk kunnen slapen en ben (nog) niet helemaal gebroken. Netjes op tijd geland op Schiphol, nog een laatste bakkie en dan afscheid nemen van Leonie.

Brecht en ik nemen de trein naar Utrecht. Daar heb ik om half tien nog een afspraak. De tussenliggende tijd dood ik door in de Starbucks, mail te filteren en deze blogposts te schrijven. Helaas nog geen foto's hierbij want kan camera niet aansluiten hier.


Share/Bookmark
Filed under: News Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

No trackbacks yet.